Wij hebben in de afgelopen bijna 20 jaar een grote expertise opgebouwd in de woningmarkt. Wij bemiddelen echter niet meer bij de verkoop van woningen maar zijn u wel graag behulpzaam bij het kopen van uw droomwoning. Wij worden als gecertificeerd makelaar jaarlijks verplicht ons te laten bijscholen rond de laatste vaktechnische ontwikkelingen.

Er staan momenteel veel woningen te koop. Ondanks alle persberichten over de slechte woningmarkt is het nu echter de tijd om een huis te kopen, want:

  • Er is een ruime keus omdat er staan historisch gezien veel huizen te koop staan;
  • De (vraag) prijzen worden steeds realistischer;
  • Verkopers willen graag (of moeten zelfs) hun woning verkopen omdat ze bij voorbeeld met 2 panden zitten; er is dus goed te onderhandelen over prijs en andere condities;
  • De rente is nog steeds historisch gezien laag;
  • Banken worden weer wat toeschietelijker bij het verstrekken van hypotheken;
  • Het afschaffen van de hypotheekrente aftrek zal niet voor de bestaande hypotheken gelden is de verwachting, zodat u daar zeer waarschijnlijk geen hinder van ondervindt en nu dus kunt kopen en financieren.

Kortom, nu kopen is zeker niet verkeerd.

Na een intakegesprek bij u thuis of bij ons op kantoor gaan wij voor u aan de slag om uw droomwoning te helpen zoeken. De eerste bezichtiging doet u zelf met uw partner. Mocht de woning u aanstaan dan gaan wij mee met de 2e bezichtiging. Wij kijken dan naar alle aspecten van de woning zoals bouwkundige staat, naar de juridische aspecten rond de woning, locatie, bestemmingsplan, hoe lang staat de woning te koop enz. enz.

Indien nodig schakelen wij een bouwkundig adviesbureau in die voor u voor een aankoopkeuring doet, zodat u achteraf geen nare bouwkundige verrassingen tegenkomt, zoals verrotte vloeren, kozijnen, slechte riolering etc.

Wilt u daarna gaan kopen dan gaan wij in overleg met u onderhandelen met (de makelaar van) de verkoper. Als de onderhandelingen met succes zijn afgerond, controleren wij de koopakte die de verkopende makelaar heeft opgesteld.

Wij bemiddelen niet in hypotheken en/of verzekeringen, maar hebben wel contact met een aantal gerenommeerde banken en tussenpersonen, zodat wij u bij hen kunnen introduceren voor een financiering op maat.

ls de financiering rond is, begeleiden wij u tot en met het passeren van de akte van levering bij de notaris. Zo controleren wij de notarisstukken en de nota van afrekening en zijn ook aanwezig bij de oplevering van de woning voordat u naar de notaris gaat om te tekenen.

Dus, wilt u een huis kopen ? Neem ons dan in de arm voor een onbezorgd aankoopproces. Wij behartigen alleen uw belangen en hebben dus niets met de belangen van de verkoper te maken.

Wij rekenen voor de aankoopbemiddeling een vast bedrag of hanteren een uurtarief, net wat u wilt.