Taxeren is een vak apart, daarom zijn ij zijn naast beëdigd registermakelaar ook beëdigd registertaxateur. De afgelopen bijna 20 jaar hebben wij enkele duizenden panden, zowel woningen als bedrijfspanden, getaxeerd.

Naast de beëdiging door de rechtbank staan wij ook ingeschreven in de kamers MKB/Wonen en Bedrijfsmatig Vastgoed (BV) van de Stichting Vastgoedcert te Rotterdam en voldoen daardoor aan de strengste vakeisen. Ook jaarlijkse bijscholing is ondermeer verplicht.

Wij zijn aangesloten bij het NWWI, en de Taxateurs Unie (TU)zodat u verzekerd bent van gevalideerde taxatierapporten. Steeds meer banken eisen namelijk bij woningtaxaties gevalideerde taxatierapporten ter voorkoming van hypotheekfraude. Bij een woninghypotheek onder Nationale Hypotheekgarantie zijn gevalideerde rapporten zelfs verplicht. Wij kunnen u deze rapporten leveren. NWWI en TU taxaties mogen wij verrichten in een straal van 22 km rond Bunschoten Spakenburg.

Taxaties kun je voor verschillende doeleinden nodig hebben, bij voorbeeld voor ondermeer:

  • Aan- of verkoop van een woning of een bedrijfspand;
  • Financiering;
  • Fiscale aangelegenheden;
  • Bepaling van de huurwaarde van een (bedrijfs)pand;
  • Boedelscheiding;
  • Bedrijfsovername;

Voor al deze doeleinden kunnen en mogen wij voor u taxeren als beëdigd registertaxateur.

Wij taxeren voor diverse opdrachtgevers, zoals voor particulieren, ondernemers, banken en overige financiële instellingen, accountants en overheden.

Wij streven ernaar om woningtaxaties binnen 2 werkdagen na opname van het pand bij onze opdrachtgevers afgeleverd te hebben.

Het taxeren van een reguliere woning kost bij ons € 500 all-in. Voor bijzondere objecten en bedrijfspanden wordt per taxatie vooraf een tarief vastgesteld. Ook kan hier op basis van een uurtarief van € 150 ex BTW per uur worden gewerkt.